Monday, 30 July 2012

Bye Bye CK, Why Hello CH!

Assalamualaikum.

As promised, this is a post relating to 'The Teaser' that I mentioned this morning. Sorry for the delay, tadi shopping baju raya lagi kat Zalora. Hehe =)

Ok, so my routine every year is that I would get myself a new handbag. Handbag ni digunakan untuk daily use, maknanya pakai hari-hari la. Kalau ade function or event baru pakai handbag lain. This new handbag akan start digunakan masa Raya dan cukup untuk Raya tahun seterusnya, akan ditukar pula kepada handbag yang baru. I don't know why I came up with this personal tradition of mine. Tapi kalau nak ikutkan, Diamonds are a girl's best friend tapi in my case, it would be handbags. Tapi kalau ada orang nak bagi diamonds pon tak salah what...hehehe!

Handbag yang dipakai sebelum ni, kalau condition nya masih okay, it would be sold at a very reasonable price. Tapi kalau condition dia dah macam tak boleh blah, terpaksa la cakap Bye Bye dekat dia. Kesian dia, setahun dia berjasa dengan I. What to do? Itu lah cycle yang perlu dihadapi oleh setiap handbag kepunyaan saya ni.

Ok, so my previous handbag (maknanya, yang I masih pakai skrang ni lah) is Calvin Klein Logo Hobo yang berwarna hitam.

Ha, camni la rupanya yang di google from the internet

Tapi kan saya punya sekarang ni, rupa dia dah macam ni


*


**


***


****


*****


******


*******


********


Kesian kan tengok bag ni :(

Dia punya logo and kain di luar and dalam saja yang masih elok lagi

Just look at the handle, dah almost nak terkoyak or should I say nak putus dah

Ni handle yang dekat dengan buckle ni, jahitan nya memang dah terbuka, tunggu masa nak snap je

Tengok handle tuh, dah macam corak gigi dah

Ni yang paling 'terbaik' sekali lah! Dah terkeluar dah isi-isi fabrik dalam handle tuh

Mesti you olls tertanya-tanya kan kenapa boleh jadi smpai macam tu handbag I nih. Honestly, I pakai handbag ni for everyday use. And I isi macam-macam dalam handbag. That's why I need a large handbag. Before I pakai CK Logo Hobo ni, I pernah guna Entienne Aigner Stonebridge Hobo (leather) yang berwarna Camel seperti gambar di bawah ni.

Handbag ni masih in good condition and I managed to sell it

One thing that I can conclude is that, it's better to invest in a leather handbag sebab lagi tahan lama and worth your money. Even kalau handbag tu digunakan untuk pakai hari-hari. I don't know why masa tu, I nak juga beli CK Logo Hobo tu padahal I tau in the very beginning that I wanted a leather handbag. Entahlah...dah rambang mata kot masa tu. One more thing, I suka sangat dengan Hobo, rasa cam besar...boleh letak macam-macam barang dalam tuh.

So this year, I got myself a Cole Haan Village Parker Medium Hobo (leather) in Gold. What a mouthful! Jom kita layan pics dulu.

Ni gambar teaser pagi tadi! Ape isinya nih?

Tadaaaa....

Macam mug shot of handbag la pulak kan? Hehehe

Tak buka lagi plastic dia tuh, sayang

Zoom in on the zipper

Tag and wrap pon belum cabut lagi

InsyaAllah, handbag ni akan diguna secara rasmi masa Raya nanti. Tapi kalau dengan tiba-tibanya CK Logo Hobo nak snap, terpaksa la saya merasmikan Cole Haan ni dengan lebih awal lagi. Ahahaha ;P

You olls luar sana tuh, kalau nak tukar handbag tiap-tiap bulan pon boleh tau! Join business ni, nanti dapat bonus tiap-tiap bulan...boleh spend on your dream handbags. Kalau tak minat bags, shoes ade, baju ade, macam-macam la ade. First month punya bonus confirm 4 figure, insyaAllah...boleh angkat 1 handbag dah, kan?!

Jangan lepaskan peluang untuk start bisnes nih, your first bonus will be on the 10th August! Ha, boleh pakai untuk Raya nanti kan? So what are you waiting for? Now is the time to take up on this opportunity to start the Premium Beautiful business. Contact me for more details. Till my next post, Selamat Berpuasa semua!


2 comments:

  1. Lily..pakai 1 handbag utk setahun terus k..just nk ty..xde rotate ke..sbb sstg org suka tukar daily..weekly or maybe monthly..jarang plok cam lily ni..yearly..cam lama je..hehe..anyway..like ur new bag..

    ReplyDelete
  2. Kak Ja, handbag sethn ni mmg daily use..kalau tukar handbag pon utk special function or events je. Kalau everyday, mmg pakai 1 handbag tu smpai la cukup sethn or dah rosak whichever comes first. kiranye ni handbag g keje la, klau handbeg weekend or function...pkai bag lain pulak. Thanks!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...