Thursday, 19 July 2012

Why So Expensive?

Assalamualaikum.

Ramai yang bagi feedback harga PB terlalu mahal untuk satu korset. Memang diakui PB agak mahal bagi yang berpendapatan sederhana, apatah lagi yang berpendapatan rendah.

Tapi kalau nak dibuat perbandingan dengan kaedah-kaedah kurus lain yang ada di pasaran, memang takkan boleh challenge kesan pemakaian dan harga pada set PB ni dan yang lagi penting, sebenarnya PB bukanlah hanya agen pengurus...malah lebih penting ialah PB merupakan agen kesihatan badan. Percayalah! Ingat, konsep PB adalah 70% kesihatan dan 30% kecantikan.


1. Kaedah paling famous skrang ni, minum j*u*s*ma*teh*er*ba*life, a*lp*ha li*p*id dan segala macam ramuan kat market. Memang diakui, ada yang berkesan tapi ianya bukanlah untuk jangka masa yang lama. Dalam erti kata lain, kalu tak continue consume utk 3-4 months, silap-silap boleh gain balik weight and jadi lebih berat dari asal. Daripada segi kewangan pula, satu kotak bukan murah-murah yer. Ada cecah RM150-RM300 sekotak. Bayangkan kalau kena beli 2 kotak sebulan selama 3-6 bulan, tak ke mencecah harga ribuan jugak? Total cost RM1,800-RM3,600 (untuk 6 bulan)



2. Kaedah Slimming Centre ni memang diakui berkesan tapi dengan syarat kene tanggung sakit perit proses rawatan dan kena ikut diet yang giler-giler. Nasi segala ni...a very BIG NO..NO..NO yer! Harga??? Harga permulaan memang murah, boleh cecah RM600-RM1000 jer. Lepas tu kene enroll lagi proses lain pula...shapingla, sedut lemakla sampai in the end total segalanya lebih mahal dari harga PB. Tak percaya? Cubala drop by kat mana-mana slimming centre.Total cost RM4K-RM10K


3. Kaedah paling murah ialah senaman. Oklah nak tanya, berapa ramaikah dikalangan wanita-wanita yang berkerjaya dan ada family dan anak-anak kat rumah yang bersenam 2 kali dalam seminggu? Boleh dikatakan lah kat sini, most of us perempuan yang berkerjaya ni hanya bersenam dengan buat kerja rumah dan jaga anak jer. Itu pun dah cukup penat...tapi tak kurus-kurus jugakan :(

Jadi janganlah berkira sangat dengan duit sebanyak RMxxxx/set dan hanya perlu dibeli sekali sahaja dalam seumur hidup. PB ada lifetime warranty. Kalau rasa dah kurus, dan nak culas pakai pun no hal tapi kalau terus pakai lagi bagus. Kalau mengandung pula...stop kejap, lepas bersalin terus pakai semula. Tak perlu nak pakai bengkung lagi, badan pun rasa sedap jer.

Dan yang memudahkan kita...skrang ni ada macam-macam kaedah untuk beli set PB ni. Kalau tak mampu nak bayar cash lump sum, boleh bayar installments ikut kesesuaian anda.


Nak tahu?
Pssssstt, don't forget...saya tengah buat sale untuk PB sempena Ramadan dan Syawal nih. Nak tahu special price? Ape lagi? Call me NOW!



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...