Tuesday, 10 July 2012

My Very 1st Business Bonus

Assalamualaikum.

Pagi tadi bangun tergerak hati nak check CIMBClicks. Nak tengok, bonus dah masuk ke belum. Maklumlah, excited first time nak dapat bonus =) Dengan sabarnya lah tunggu nak log in and masukkan password apa semua. Jeng jeng jeng...Alhamdulillah, dah masuk. Banyak pula tu. Lebih dari gaji kerja sebulan. Syukur sangat-sangat, hasil usaha jual korset dapat bonus tengah-tengah bulan ni. Apa lagi? Langkah seterusnya adalah untuk simpan sebagai savings and guna sikit untuk shopping. Yeay!

This is a snapshot of my CIMB account. Ada RM3.9k tu, syukur Alhamdulillah. Opening balance dahla negative, buat malu aje.

Yang ni pula a snapshot of hubby punya account. Dia pon dapat bonus tau, jangan main-main ;P Total bonus saya and hubby dalam RM4.5k

The reason I'm blogging about this is not out of riya' or nak menunjuk-nunjuk (Ya Allah, minta dijauhkan lah diri dari sifat ini), ini sekadar untuk berkongsi dengan anda semua macam mana saya ada extra income. That's why I buat bisnes ni, I nak tambah income untuk family tersayang.

Kalau tak buat bisnes sekarang, bila lagi? Tak kan nak kerja sampai pencen? By that time pun rasanya tak cukup untuk savings and macam-macam benda lagi sebab usia pon dah semakin meningkat. Kalau boleh nak settlekan semua hutang yang ada masa tengah muda-muda lagi ni.

You all semua tunggu apa lagi, jomla join bisnes ni. Bonus first month confirm RM4,500. Lepas tu dapat tengah-tengah bulan pulak tu. Boleh pegi shopping tengah bulan, orang kat shopping mall pon tak ramai compare dengan time masa gaji, kan? Masa muda ni lah kita nak cari duit, so that masa dah tua nanti, kita boleh enjoy time dengan family and anak-anak tersayang. Saya nak retire young, retire rich and retire stylish. Anda bagaimana?


2 comments:

  1. AsSalam,

    apa lagi Pureen Warehousesale la this weekend. Dekat Vitagen PJ... hehehehe

    ReplyDelete
  2. WSalam

    Hehehe, insyaAllah tgkla nnt mcm mane =) Baju Kaisara for Raya semua dah beli, baju pakai hari-hari pon ade beli hari tu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...