Wednesday, 8 August 2012

Ikan Bakar for Iftar

Assalamualaikum.

So last Saturday we went to Melaka to have Iftar with my FIL. He stays in Melaka, so once a while selalu jugak la ke Melaka kalau terasa nak makan ikan bakar tuh. Trip kali ni, I angkut my little sister sekali, together with my MIL and hub's little bro. We made our move from KL around 3.30 pm.

On the way, singgah RnR kat Seremban untuk solat. Then sambung and berhenti kat RnR Ayer Keroh pula. Pastu, shoot straight to Medan Ikan Bakar Pernu.

Kami dah sampai! Itu Kaisara dalam dakapan Tok Abah nye =)
Ha, amik no. fon Ikan Bakar Parameswara nih, kalau nak datang makan sila book in advance, kalau tak anda akan menyesal or terpaksa makan dekat gerai-gerai yang ada kat deretan depan tu je ;P

Abah terus suruh kte orang pergi duduk dekat meja dalam bot. We alls makan dalam bot tu! Tapi bot tu tak gerak pon, aksi je lebih...ngee ;P

Masa we alls sampai tu around 6.30 pm. Mak aih, ade lagi sejam nak buka. So nak buat ape lagi sementara tunggu ni? Kite ber'cam whoring' la! Ape lagi?

Our table for that day

Tengah decide sape nak duduk mane

Tengok orang dalam bot

Mama Na! Kalil tu nama FIL saya tau =)

Kaisara nak menari atas meja

Granny, Kaisara & Uncle Khaz

Yours truly and hubs!

Masih lagi menunggu untuk berbuka

Bila nak buka ni?

Cantikkan pemandangan nih?

Sambil-sambil tengah 'cam whoring', lauk dah start datang. Satu-satu datangnye. Menguji kesabaran betul sebabnya, mak aih...sedap betul baunya!

Yang mula-mula sampai ni ha Giant Butter Prawns, bau dia mengancam habis!

Lepas tu, datang pula sotong goreng tepung, yums!

Yang ni ikan Jenahak yang dah dibakar

Steamed Siakap!

The best of the best la! Black pepper crab!

Ikan Bawal sweet sour style...superb!

Nasi lemak, ade 2 bakul masa tuh. Selalu datang sini mesti makan nasi lemak, tak pernah makan nasi putih sebabnye...

Just look at that! How can you not eat that? In fact hari tu, I had 2 bungkus.

Buah-buahan pon ade!

Cili kicap & air asam untuk cicah, yums jugak!

Then tiba lah masa yang dinanti-nantikan iaitu untuk berbuka. Masing-masing dah tak bercakap dah time nih, sume tengah fokus nak makan.

Menikmati hidangan yang menyebabkan meja kami jadi penuh ;P

Alhamdulillah, kenyang sangat-sangat. Dah makan kenyang-kenyang tu, tak kan nak terus balik la kan? So kte orang jenjalan kat area kedai depan tu. Sambil-sambil tu, amik gambar lagi. Tapi kali nih kat tepi jeti tu.

Gambar ni I amik =)

Gambar ni Mama Na amik. Kaisara dah fell asleep dah masa ni

Sebelum gerak balik ke KL mesti beli something kat sini. Last time datang, we bought Cencalok for my sister and Aunt. Kali ni we bought something for Kaisara! Wanna know what it is?

*


**


***


****


*****


******


*******


********


*********


**********

Her very own Rocking Chair! Saje je beli sebab rasa kerusi tu nampak chomel & sesuai dengan Kaisara =)

Till my next post, pentingkan kesihatan diri anda demi menjaga keluarga tersayang. (Takde kaitan pon dengan entry nih, tapi tak pe la...yang penting, kalau you alls nak sihat, mesti la pakai PB korset ye!)



2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...