Monday, 6 August 2012

Shopping Raya Part 1

Assalamulaikum.

And so the Raya shopping begins. I bought most of my baju Raya online so takde lah sangat nak shopping my baju Raya bila keluar. First day Raya punya baju is recycle from last year. Bukan recycle sebijik macam last Raya, tapi recycle from hubby's bro punye wedding. Masa tu theme we alls were peach or I prefer to cal it 'Lemak Ketam'. This year pakai tu je, second day & so on baru pakai baju baru.

Back to our main point here. So the other weekend, we went for our Raya shopping at Mid Valley Megamall. I just love to shop there because ada banyak pilihan. Ramai yang argue tak suka datang situ sebab susah nak parking. Memang betul! But I always arrive there at 10 am to start my shopping and the parking is plenty. Lesson here? Kalau nak shopping kat Mid Valley, silalah datang awal ye.

Okay, so hari tu memang dah target nak shopping barang-barang Kaisara and baju for family members. Time we alls pergi tu ada Parenthood Expo 2012. I memang dah decide awal-awal lagi nak pergi expo tu sebab nak cari barang Kaisara. Dah settle cari barang Kaisara baru cari barang-barang lain pula.

Ni barang-barang Kaisara

We got her baju Kebaya kotak-kotak sehelai, head band, new pacifiers, feeding bowl set, trunkie 'Trixie' luggage untuk balik kampung masa Raya, three pyjamas, Heinz baby food and a cute backpack with the little bunny on it.

Then we started buying stuffs for our family members. Tapi tak sempat nak beli untuk yang dah di'shorlisted' kan sebab we alls kesuntukan masa. We alls beli mana yang sempat je dulu.

We got this denim like Gingersnaps t-shirt for our nephew, Adel Mikail a.k.a. Shubi

The first two linen shirts tu adalah untuk Ayah-ayah kami (yes, kami ada banyak Ayah, later nanti saya update), t-shirt belang tu is for Atok, green shawl tu untuk Aunty

Shawls and scarf ni untuk yours truly =)

*Credit photo to Zalora
Hubs and I got this for Mak! It's a Jovian by Jovian Mandagie. Her name is Jordyna. It's in dark choc. Yang ni beli online je, tak kuasa nak berebut-rebut dekat Butik First Lady tuh. I altered the jubah myself sebab my MIL ni chomel orangnye =)

Then bila dah settle dekat Mid Valley, we made our move to Nilai 3. Nak beli ape kat Nilai 3 nih? Of course la barang untuk rumah kami.

We alls beli 2 gulung karpet kat Nilai 3. Sebabnye? Rumah yang kami baru beli ni takde karpet semenjak pindah masuk last year. Nampak tiles je macam dlm photo tu. So dengan ada nya karpet-karpet nih, rumah kami nampak homey and lebih cantik. Ahahah, giler skema ayat saya nih.

Itulah hasil 'penyoppingan' (it's not even a word) kami for that day. Hari tu berbuka kat rumah my sis in Setiawangsa. Ni family my sis masa we alls pergi bazar Ramadan.

Budak chomel pakai bagpack warna merah tulah Shubi

Shopping Raya Part 2 akan menyusul kemudian. Till my next post, Salam Nuzul Quran untuk semua!



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...