Tuesday, 13 August 2013

Syawal Day 1 with Premium Beautiful!

Assalamualaikum.

Selamat Hari Raya Aidilfitri peeps! Today is the 5th of Syawal already. Cepat betul masa berlalu. How was your Raya? Alhamdulillah, I had a blast...just wished that I could be on leave a wee bit longer..huhu ;) Anyways, as usual...I'll be posting my Aidilfitri stories in a few parts so that I don't end up with one lengthy post here okay readers :)

Let's kick off this post with how Syawal Day 1 with Premium Beautiful went down...

That's me on our way to ziarah my late Mummy and my late Grandpa on the morning of Syawal Day 1

Pusara arwah Mummy...rindu sangat-sangat dekat Mummy
:( This is Kaisara's second Raya without her Grandma :(

Ini pula pusara arwah Grandpa, Kaisara's Great Grandpa...he passed away in 2004. I really miss him too :(

Selepas selesai ziarah pusara arwah Mummy and Arwah Grandpa, we made our move to Kuala Pilah, hub's kampung. Before we started our journey, we made a pit stop for breakfast and sempat snap pic ni :)

Tepi jalan pun boleh pose..hehe

We arrived at hub's kampung, Kampung Sri Pilah around 9.30 am if I'm not mistaken. Sampai-sampai je di kampung terus beraya ;)

Kaisara 'mengemas' sudu-sudu untuk tetamu

Kaisara beraya dengan Nanny nya ;)

OOTD Kaisara di pagi Syawal Day 1! Kebaya Nyonya & Kain Belah Lipat with Paisley Print ;)

Yours truly with MIL! Both in Orked JM! Nanny yang sentiasa comel & muda sampai orang kata tak ada gaya dah jadi Nenek pun...huhu

Nanny dengan 1 cucu, 1 anak & 2 anak buah ;)

Family potrait of Mak Teh's family ;)

Mencabar nak dapatkan 1 family photo di mana semua ahli keluarga posing elok-elok :P Baju kebaya Kaisara buat hal pula dalam pic ni

Itu jer la senyuman yang mampu terukir di bibir Kaisara...gambar lain siap ada jeling, jerit and nangis lagi tau...huhu

Papa & Mama sempat tangkap gambar berdua sementara Kaisara main hp :)

Ni pun gambar ramai-ramai yang paling okay..hehe

Tidak lama kemudian (chewahh, macam karangan pula ;P), hub's Abah came all the way from Melaka untuk beraya bersama keluarganya :)

Petang tu, tiba giliran kita orang pula untuk beraya dekat rumah Wan Achik, Tok Uda & Mak Ngah Ana. Ini rumah-rumah yang wajib kami pergi beraya apabila di Pilah ;)

Kaisara & Papa :) Kaisara dah berpeluh-peluh kepanasan, terus ikat rambut & pakai sepit-sepit Hello Kitty

The whole bunch!

The whole bunch Part 2! Spot the difference dengan previous pic...

Yang tadi tu, hubs yang tangkap gambar...yang ni pula adik hubs, Kapez yang tangkapkan..hehe

Dah macam Mak Cik dah Kaisara ni ha, sibuk tengok kambing...maklumlah kat KL tak ada kambing..hehe

Our youngest cousin, si Dobot! Cubaanya membuat tarian zapin almost jadi..huhu

Kaisara pun diletakkan bunga raya kat telinganya, sambil tu makan kuih bahulu

Tidak ketinggalan untuk posing, hub's bro Kapez, his wife Eja and their little girl Keisha...if you remember, Eja is one of my Premium Beautiful client, skrang tengah preggy with baby no. 2! Eja ni rajin pakai PB selalu sampai badan jadi slim balik macam anak dara. Pakai PB ni kena be careful sebab PB membantu buat kita perempuan ni jadi subur, kalau tak planning nanti jadi unexpected pula...huhu

Mak Cik Kaisara still busy tengok goat!

Si Keisha yang bambam pun nak makan bahulu juga!

At Tok Uda's house, mesti nak ambil gambar dekat buai ni ;)

Bila dah sampai last house, rumah Mak Ngah Ana...dah tak larat dah nak ambil gambar. Masing-masing dah ponek. Yang sempat posing pun Papa & Kaisara je, tu pon dapat face shots jer...masing-masing dah berpeluh, penat dan panas.

Oh, ya! Rupa-rupanya...my Instagram pic yang pose tepi jalan tu made it on Jovian Mandagie's Instagram post...terkejut i olls..huhu. Itu pun, my sister yg WeChat bagi tau...her exact message was "Jovian IG gambar kamu!!" Kalau my sister tak bagi tahu sampai bile pun I tak akan tahu..huhu. Sila cari mana satu saya yer...

Jumpo tak gambar den?!

Then my face shot post on IG was reposted by I Love Tudung...

Suka sangat-sangat dengan Pari Pari Shawl ni!!! Thank you I Love Tudung! Ada rakan-rakan IG requested for me to do a tutorial on how to wear this style...honestly, saya rasa saya tak layak nak buat tutorial...tapi nanti saya akan ajar rakan-rakan tu personally yer...harap anda setia menunggu, insyaAllah.

Ok peeps, that's my post on Syawal Day 1 with Premium Beautiful. Agak panjang bukan...let's patiently wait for my next post pula kay. Selamat Malam semua!

What I Wore: Premium Beautiful Corset, Olsou Mint Jubah Dress from Orked by Jovian Mandagie, Pari Pari Shawl in Purple, Louis Vuitton Speedy 30 Bandouliere and my comfy Fit Flops cause obviously I can't wear my Nine West Nude heels at the Kampung...ahah ;P

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...