Monday, 24 March 2014

Naa Kamaruddin in Sinar Harian!

Assalamualaikum.

Lily nak ambil kesempatan ini untuk mengucapkan tahniah to my dearest business mentor CDM Naa Kamaruddin atas kejayaan beliau mewakili Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) di bawah kumpulan Beautiful Circles untuk berkongsi kisah perjalanan bisnes dari permulaan sehinggalah sekarang. Tahniah CDM Naa!!

CDM Naa diberi peluang untuk berkongsi kisah kejayaan beliau dalam akhbar Sinar Harian edisi 23 Mac 2014 dalam ruangan WOW (Wanita Oh Wanita).

Di sini Lily nak share serba sedikit tentang latar belakang CDM Naa. Untuk yang tidak beberapa mengenali Naa, Naa Kamaruddin is my direct mentor in this business. Beliau memulakan bisnes 3 tahun yang lalu selepas membaca artikel Berita Harian yang bertajuk "Hanis jana pendapatan 6 angka" yang Lily ada share di sini.

Sedikit demi sedikit Naa mula mengikut jejak langkah direct mentor beliau dan founder GLAM iaitu CDM Hanis Haizi. Naa kini merupakan salah seorang top leaders of GLAM yang pada awalnya berbelah bagi untuk bekerja sepenuh masa sebagai seorang engineer dengan sebuah syarikat oil and gas gergasi Malaysia atau menjadi HanisHaiziProtege. Ternyata keputusan beliau untuk menjadi HaniHaiziProtege kini membuahkan hasil dan sejak dari itu, Naa tidak lagi menoleh ke belakang dan sebaliknya meneruskan perjalanan beliau sebagai seorang GLAMpreneur yang berjaya.

Bermula daripada peluang yang diberikan oleh syarikat iaitu Hai-O Marketing, Naa telah dipilih untuk mewakili syarikat untuk muncul di NTV7 Bella Awards 2013.

  
 NTV7 Bella Awards - She Sparkles featuring Naa Kamaruddin

Naa juga telah terpilih mewakili GLAM bersama dengan CDM Hanis untuk muncul dalam video korporat antarabangsa Hai-O Marketing Sdn Bhd.

Menyusul selepas itu, Naa diberi peluang oleh majalah In Trend Malaysia untuk berkongsi pengalaman sebagai ikon ushawan yang berhijab keluaran Ogos 2013.

Alhamdulillah, baru-baru ini Naa telah diberi peluang untuk menjadi cover story bagi akhbar Sinar Harian keluaran 23 Mac 2014 dalam segmen WOW.

Let's take a look at her feature in Sinar Harian :)

Snippet of the front page of Sinar Harian

Gracing the cover of WOW segment

Naa jadi ahli perniagaan berjaya pada usia muda

Naa berhasrat memajukan kumpulan dan perniagaan

A two-page story in Sinar Harian

Snippet of the article feturing Naa

For the full story you can click here

Kisah kejayaan Naa memberi inspirasi kepada Lily sehingga membuatkan Lily bersemangat dan berkobar-kobar untuk mengejar kejayaan yang sama seperti Naa dan Hanis.

In shaa Allah, berkat doa, usaha dan bimbingan dari Naa, Lily akan kecapi kejayaan Lily juga. Yang penting kita perlu berusaha bersungguh-sungguh dan jangan sesekali pernah terfikir untuk menyerah kalah.

Kepada anda di luar sana, jangan takut untuk mengejar impian anda!! 

Untuk mengubah hidup kita ke arah yang lebih baik, tidak salah untuk kita berimpian besar kerana dari situlah kita akan berusaha dengan lebih lagi.

Bagi wanita yang ingin berjaya jangan tunggu dan lihat sahaja kejayaan orang lain.
Kita patut hargai setiap peluang yang datang walaupun ia mungkin datang ketika kita belum bersedia sepenuhnya.

Dengan hasil kejayaan kita sebagai wanita akan mampu memberi inspirasi kepada sahabat-sahabat kita yang lain juga seperti mana Naa telah memberi inspirasi kepada Lily.

Want to be inspired? Let's meet up!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...