Sunday, 11 January 2015

My 2015 GOALS!

Assalamualaikum.

What better way to start the new year with your very own 2015 goals to achieve!

Yesterday during our very first GLAM training for 2015, CDM Naa Kamaruddin shared about visualizing your dreams and goals on a vision board. Tujuannya adalah supaya matlamat kita jelas dan kita dapat lihat goals kita tu everyday sebagai motivation untuk achieve dreams kita.

This is CDM Naa sharing with us GLAMpreneurs her GOALS for 2015

Lepas tu tiba pula masa untuk kami buat vision board kami sendiri :)

Sebelum GLAM training yesterday, CDM Naa ada share with us Beautiful Circles ladies pasal vision board ni. Masa tu, in my head I dah visualize I nak apa and I need to focus on how to achieve it. Masa tu bersemangat sungguh sampai cari gambar-gambar kat internet beriya-iya sebab nak tampal kat my vision board.

Siapa yang dah siap vision board dia, boleh datang ke depan untuk share dengan other GLAMpreneurs

Rupa-rupanya ada hadiah untuk the best 2 vision board. Little that I know, I was one of the 2 winners ;)

Here's my vision board for 2015! The winners perlu share dengan semua about their dreams and when it was my turn...tiba-tiba jadi semangat berkobar-kobar nak share dengan semua.

Sini, I briefly share what I talked about masa I presented my vision board tu... Yup, I definitely want to earn 5-figure monthly income! How to do that? Kena consistently come to GLAM training class untuk dapatkan semua ilmu yang perlu.

Perempuan mana tak suka shopping kan? So dari income tu tadi ada duit yang boleh dibuat savings and shopping too! My next target is a Prada Saffiano Leather Tote!!

Teringin sangat-sangat nak pergi my dream vacation with hubs to Maldives! Pergi untuk honeymoon kali ke berape eh? ;P

Lagi satu, I want to own our dream house with 5 bedrooms. Alhamdulillah, sekarang ada rumah sendiri tapi if possible nak yang lagi selesa untuk kami sekeluarga.

Bila dah ada rumah idaman, nak juga miliki kereta idaman iaitu a BMW, in shaa Allah.

Last but not least, I want to sedekah more and pay more zakat because sedekah adalah cara terbaik menjemput rezeki. Teringin sangat nak pergi Umrah for the second time. Last time I performed my Umrah was back in 2001 dengan arwah Mama, Abah, Wan, arwah Atok and my little sister Sheena who was just 5 years old masa tu. Career wise, I am aiming to become an MIA member and own a public practice firm.

In shaa Allah, I believe I can do it!!!

Here's what I won, a silk shawl!

Thank you CDM Naa and CDM Shaliza and thank you GLAM!

What are your 2015 GOALS?

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...