Saturday, 25 July 2015

Aidilfitri 2015 ;)

Assalamualaikum.

How's your Raya so far?

Here's mine...

Sehari sebelum Raya memang dah cuti sebab this time kita orang balik kampung on Thursday.

Tapi pagi Khamis tu sebelum sahur, I managed to cook Rendang Ayam untuk dibawa balik ke Kuala Pilah for berbuka.

Sempatlah bersahur dengan Rendang Ayam awal pagi tu ;)

We made our move that morning. Tapi sebelum gerak ke kampung, singgah kubur dulu untuk ziarah arwah Mummy and arwah Grandpa.

Sampai kampung around tengahari. Alhamdulillah, dapat berbuka dengan family di kampung. The next day pula dah Raya!

Here's the three of us on the morning on 1st Syawal.

Tema warna baju raya tahun ni last minit baru decide ;P

This one pula taken late in the afternoon after Hub's brother sampai Pilah dari Bahau

The three kiddos in Kids Syafika Scallop Chiffon Jubah Dress in Burgundy bought from Poplook :)

 Second day pula kami beraya di rumah Wan Achik sebelum bertolak ke Pekan, Pahang

Sampai Pekan on 2nd Syawal around pukul 4 lebih. 

Kaisara Lily as usual non-stop bermain dengan abang Adel Mikail and adik Aref Gibiril nya ;P

Malam tu my Uncles bersiap sedia untuk Raya fireworks. Memang meriah la Raya kat Pekan sebab bunga api yang agak 'kebaboom' bunyinya!

Kaisara pula tak berhenti-henti takut bunyi bunga api sampai nangis-nangis tak nak tengok dah :(

The next day pula, we attended a relative's wedding in Pontian.

Hubs and I saja yang bergambar sebab si Kaisara Lily tu tengah sibuk cari saki baki mercun Pop Pop yang main malam sebelum tu

Alhamdulillah, kenyang makan kat kenduri and sempat beraya di rumah Tok Da juga dan kami dijamu dengan Mee Kari.

Petang tu we made our way back to KL via LPT. Sebabnya hubs cuti Raya tak lama. So balik KL awal untuk settlekan house chores dan berehat secukupnya sebelum masuk kerja.

Semalam sempat beraya di rumah Uncle at Kajang, dekat jer :)

Memang meriah beraya at Uncle's sebab tiga sepupu ni tak berhenti main and gelak sakan

Lepas ni mesti busy nak attend jemputan open house :)

Walau apa pun, Alhamdulillah sebab dapat beraya dengan family and cuti dari kerja for a short while.

Selamat Hari Raya semua!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...