Wednesday, 8 July 2015

#whenlilycooks

#whenlilycooks :)

My hashtag yang diguna bila dah masak something..hehe

Busy kerja macam mana pun tengah peak period or penat macam mana pun lepas balik dari kerja, I'll try my best untuk masak for Iftar and/or Moreh. Alhamdulillah, sepanjang bulan puasa nih memang tak beli apa-apa makanan dari Pasar Ramadhan lagi. Pergi pun Pasar Ramadhan sekali jer tapi tak beli apa-apa.

So far, ni apa yang Lily berjaya masak throughout Ramadhan...

Spaghetti Aglio Olio untuk #moreh on 17th June

Fried Macaroni 'Mamak' style for #moreh on 19th June
Lots of #pasta sebab Hubs tak nak makan nasi

Cubaan membuat kuih keria on 21st June ;)

Teringin makan rebung sebab dah lama tak makan
So I cooked Ikan Tenggiri and Rebung Masak Lemak Cili Api on 23rd June

Mee Goreng Pedas and telur mata satu for Hubs on 30th June

Pengat Durian on 4th July :)
You can find the recipe here.

And Aglio Olio again for today coz Hubs seems to like it very much!
Tapi kali ni ada Deep Fried Spinach and Chicken Wings sebagai sides :)

Alhamdulillah dapat masak untuk family Ramadhan kali ini. Semoga terus rajin untuk memasak, in shaa Allah.

How's your Ramadhan so far?

 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...