Friday, 23 October 2015

7th Wedding Anniversary!

Assalamualaikum.

Last week, 16th October was our 7th Wedding Anniversary. I made Instagram updates on the story/journey of our little family. For those who missed out on my updates, here's a special post for you...


Happy 7th Anniversary Hubs! 

I know how much you like this song coz you've been singing it since we watched 'Mencintaimu' hehe... 

Nah, I bagi lagu ni khas untuk you. Nanti Anje ngan I nyanyi sesama kay :)

Selamat pagi sayangku
Apa khabar dirimu?
Maafkan andai mengganggu lenamu

Andai pernah melukakan
Maafkan ku tak sengaja
Harus kau dan aku selalu bicara

Kau tahu kau satunya
Ku mahu kita selamanya

Kau dan aku
Mungkin tak sempurna
Kau dan aku
Tahu takkan mudah

Kau dan aku
Mahukan sempurna
Kau dan aku
Mengharap bahagia

Setia aku
Demi dirimu
Setia aku
Hanya padamu

Andai hatimu berubah
Pasti ku cuba fahami
Tetap ku melangkah terus berani

Kau tahu kau satunya
Ku mahu kita selamanya

Kau dan aku
Mungkin tak sempurna
Kau dan aku
Tahu tak semudah

Kau dan aku
Mahukan sempurna
Kau dan aku
Mengharap bahagia

Setia aku
Demi dirimu
Setia aku
Hanya padamu

Terima seadanya
Perbezaan kau dan aku
Biarpun apa saja
Ku percaya kau setia

Kau dan aku
Mengharap bahagia

Setia aku
Demi dirimu
Setia aku
Hanya padamu

Setiaku demi dirimu
Setiaku hanya padamu

Selamat pagi sayangku
Apa khabar dirimu?
----------------------------------

If sempat will share later today one by one the story behind every photo in this collage, in shaa Allah.

And so here goes...

-----------------------------------------------------------

Photo No. 1:
So this photo was taken by our photographer during our reception on 17/10/2008 at Dewan Merak Kayangan, Balai Felda.

Our wedding reception was co-hosted. As in both of our families sekalikan kenduri untuk side pengantin perempuan and pengantin lelaki. Tujuannya....senang! Memudahkan family members and at the same time dapat jimatkan kos. So half of the dewan was filled with guests from my side and the other half was filled with guests from hub's side.

Cumanya masa tu our reception was held on a Friday and cuaca petang ke malam tu hujan lebat. Ramai juga guests yang sampai lambat and kelaparan sebab stuck lama dalam traffic. Sampai je dewan, terus buka door gift untuk alas perut dulu. Hehe

Alhamdulillah, syukur sangat-sangat masa tu sebab majlis berjalan dengan lancar and everybody who came truly enjoyed themselves.

Photo No. 2:
This one was taken during Along's wedding reception at Dewan Besar Tun Rahah, Menara Yayasan Tun Razak back in May 2009.

Banyak yang berlaku in 2009 sebenarnya. I lost my mother in February 2009, my sister got married in May and I started my Masters journey in July. Banyak ups and downs kami sebagai newly married couple masa tu. It was the first time we celebrated hub's @hairie.nakamurie as a married couple tetapi sekadar wish sahaja sebab masa tu arwah Mummy was in ICU, Hospital Serdang.

I remembered whispering in her ears on 11 Feb 2009, "Ma, bangunlah. Esok birthday Khairi, kita nak celebrate sama-sama."

But she passed away that night and selamat dikebumikan on hub's birthday the next day.

Kami redha dengan pemergian arwah Mummy and sedih macam mana pun, life goes on. Arwah Mummy will forever be in our hearts. Al-fatihah for arwah Mummy..

Photo No. 3:
This one was taken on 9/10/10 when we attended one of my unimate's wedding at SACC.

Our weekend was packed masa tu sebab kejar nak tengok Moto GP juga...hehe. Actually siang tu memang ada pergi SIC untuk tengok qualifying rounds and the next day pula actual race day. Masa tu zaman tengah syok dengan moto besar. Now ni masih syok juga cuma tak berkesempatan je.

In shaa Allah, jika ada rezeki...akan ke Moto GP 2015 next week.

Photo No. 4:
This one was taken in December 2011 when I was preggy with little Kaisara Lily. Preggy 7 bulan dah masa ni tapi masih lagi nak berjalan. Masa ni kat Universal Studios Singapore. This was our second time there. Masa tu MIL treated us for a family trip to USS. Didn't went on any rides due to my condition. Cuma banyak bergambar and I watched the Waterworld show sahaja. Selebihnya I spent sitting and waiting.

Photo No. 5:
This is one of my favourite photos of us 3. It was taken after my masters convocation ceremony at UiTM Shah Alam in November 2012 by Faridism Photography.

Weeks before this our little Kaisara Lily kena conjunctivitis dan hubs pon dah kena. Kaisara and hubs dah nak recover by that time tetapi habis je convo, my eyes start jadi merah.

Dugaan kami tiga beranak kena eye infection masa tu. Still can't get over how adorable little Kaisara Lily is in this photo! Hehe

Photo No. 6:
This one was taken when we attended Dear Hanis Haizi Channel Party back in January 2013. Of course masa tu little Kaisara Lily tak ikut...hehe. Bagi chance la yer sayang untuk Mama and Papa dating.

There was a lucky draw contest during the party. I never get lucky when it comes to this type of contest. Little that I know, the MC announced hub's lucky no. Tapi dek hubs segan nak pegi amik hadiah, of course la saya yang ambil. Rezeki hari tu, dapat Moschino silk shawl from the party host

Photo No. 7:
This was taken during Aidilfitri last year after we visited Uncle's house. It wan an impromptu decision made to visit iCity in Shah Alam after that. And that's where we ended up that night. 

Dapat la si Kaisara Lily tu tengok lampu bagai. Mind you, she didn't sleep the whole day. Bila time for dinner dah start tantrums sebab mengantuk. End up, semua makan cepat supaya boleh masuk kereta where little Kaisara Lily can finally get her sleep.

Final photo:
This was taken recently during Aidilfitri this year at hub's kampung in Kampung Sri Pilah. Bila tengok gambar first Syawal last year kami sekeluarga, warna baju raya kami lebih kurang jer sama nya...haha

Cumanya baju last year banyak hitam and merah sikit tapi tahun ni punya raya merah banyak and hitam sikit.

Tak kisah lah kan baju warna apa, yang penting kita bermaaf-maafan dan bergembira pada hari tu.

-----------------------------------------------------------

Sekian sahaja coretan saya untuk anniversary kami tahun ni. Terima kasih kepada semua yang wish kami dan sudi membaca update saya sepanjang hari ini. Saya doakan kalian semua sentiasa dirahmati Allah swt.

To my hubs, thank you for accepting me for who I am with all my flaws. Both you and Kaisara Lily complete me. I love you both always and forever. Terima kasih Allah kerana Kau pinjamkan kepada ku dua insan ini...


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...